Ultrakompaktní a robustní systém pro měření délky LMSCA

logo D-Ex info@dex.cz | +420 541 423 211
  • Ultrakompaktní a robustní systém pro měření délky LMSCA

    Malý, kompaktní a velmi přesný robustní systém pro měření délky LMSCA s novým předprogramovaným enkodérem WDGP 36A a 200 mm měřicím kolem.

    • prostorově úsporný a spolehlivý systém pro měření polohy, rychlosti a délky
    • rozlišení až 0,0125 mm/pulz pro vynikající výsledky měření
    • vhodné pro mnoho povrchů
    • snadno nastavitelný kontaktní tlak
    • rychlá montáž a nastavení

    Rodina systémů pro měření délek LMS se rozrostla o nový malý kompaktní systém pro měření délek LMSCA. Patentovaný systém s ozubením byl vyvinut pro snadnou a jednoduchou montáž i delší životnost. LMSCA lze pevně namontovat pomocí různých možností upevnění, přičemž měřící kolo je vždy volně umístěno na měřeném povrchu. Ozubení lze povolit pouze jedním centrálním šroubem a skrz rohatku určit potřebnou přítlačnou sílu měřicího kola.

    Ve srovnání s jinými systémy bez této metody záleží na pouze dovednosti montéra, jak velká síla působí na měřený povrch. Na jedné straně přítlačná síla by měla být co nejvyšší, aby se vyloučil možný skluz a na druhé straně taková, aby nedošlo k poškození materiálu nebo povrchu měřicího kola. Díky patentovanému systému s ozubením má montér jasnou představu, jak vysoký je kontaktní tlak vyvinut až do 20 N v krocích po 5 N.

    Uvnitř umístěná spirálová pružina zajišťuje trvalé působení nastaveného přítlačného tlaku a také elegantně kompenzuje větší nerovnosti a zajišťuje vždy kontakt s měřeným povrchem.

    V závislosti na požadované oblasti použití nabízí systém LMSCA některé velké výhody.

    Systém měření délky LMSCA22

    Systém měření délky LMSCA32

    Malý, kompaktní a velmi přesný

    LMSCA má celkovou délku pouze 120 mm a je vybaven rotačním inkrementálním enkodérem WDGP o průměru 36 mm. Enkodér může poskytnout (v závislosti na objednacím čísle) 1 ppr až 16 384 ppr (pulses per revolution – pulzů za otáčku), dodává tak vždy správný počet pulzů pro vaši aplikaci. Systém měření délky LMSCA v nejvyšší konfiguraci dosahuje rozlišení až 0,0125 mm/pulz. Alternativně lze s tímto systémem použít i absolutní enkodér WDGA s patentovanou technologií QuattroMag pro jednootáčkové a EnDra pro víceotáčkové enkodéry. Výstup u absolutních enkodérů může být např. CAN, RS485 nebo SSI.

    Namontovat lze kdekoli

    Enkodér je připevněn upínací svorkou, která umožňuje umístění výstupu radiálně orientovaného konektoru podle potřeby. Montážní konzola s křížovým otvorem nabízí širokou škálu možností dokonalé montáže.

    Vhodný pro jakýkoli povrch

    Měřicí kola s obvodem 145/200 mm mají různé povrchy pro použití na všechny materiály, jako je plast, PVC, lakované povrchy, papír, lepenka, kov, textil, koberec, guma, fólie atd. S přítlakem až 20 N v krocích po 5 N, které lze přesně nastavit pomocí ozubení pro optimální ochranu materiálu proti kontaktnímu tlaku.

    Použít lze všude

    Robustní konstrukce a odolné stabilní uložení odpruženého ramene a enkodéru jsou navrženy pro širokou škálu aplikací. Všude, kde se má měřit rychlost nebo poloha, například na montážní lince, při nepřetržité výrobě nebo při reverzních pohybech na větší vzdálenosti, je LMSCA vhodný jako spolehlivý senzor.

    • in-line měření rychlosti pro vysoce kvalitní značení dřeva, lepenkových krabic nebo balených potravin nebo léků např. kód, datum spotřeby, lot atd.
    • in-line měření rychlosti pro lepení lepenkových krabic nebo fólií
    • in-line měření rychlosti pro sledování kvality kamerami např. fólie, koberce, kabely, lamináty, trubky, dekor
    • in-line měření vzdálenosti pro stanovení objemu a váhy s přídavným senzorem, např. pro balíkové služby nebo v lomech
    • měření rychlosti a polohy u skladovacích a zakládacích strojů lze realizovat také pomocí pastorku a ozubené kolejnice

    Kompaktní systém LMSCA má vysoký stupeň krytí IP67 (na vstupu hřídele IP65), je napájen 4,75 až 32 VDC, dodává ABN a invertované signály v TTL nebo HTL nebo CAN, J1939, SSI nebo RS485 a připojit ho lze přes konektor M12.


    Rychlá montáž – přímo na stroji … systém měření délky LMSCA22

    Popis funkce systému měření délky LMSCA22

     


    Snadná montáž – s montážním úhelníkem … systém měření délky LMSCA32

    Autor článku: Petr Nečas - D-Ex Instruments, s.r.o.

    Kam dál?

    Můžete si přečíst související články Hledáte enkodér pro bezpečný chod vašeho zařízení?, Nejrychlejší a nejkompaktnější enkodér s PROFINET na světě, Absolutní enkodéry WDGA pro náročné podmínky, nebo se podívat na naše další články, případně si projít kategorii související s tímto článkem (Měření polohy, otáček, délek a úhlů natočení), nebo si prohlédnout relevantní produkt (Enkodéry s měřicím kolečkem LMS (pro měření délek)). Bližší informace a výpis všech výrobků najdete na stránkách výrobce Wachendorff Automation.

    Pokud budete potřebovat více informací, nebo byste nám rádi něco sdělili, neváhejte kontaktovat přímo našeho specialistu, ať už přes formulář, nebo emailem.


    Novinky