Světová inovace… Enkodér konfigurovatelný přes NFC

logo D-Ex info@dex.cz | +420 541 423 211
  • Světová inovace… Enkodér konfigurovatelný přes NFC

    Nová řada inkrementálních enkodérů WDGN umožňuje konfiguraci libovolného počtu pulzů od 1 do 16 384 PPR prostřednictvím NFC. V závislosti na výbavě Basic nebo Advance lze nastavit i další parametry pomocí aplikace přes NFC.

    Příruba 36 mm až 58 mm a až 16 384 pulzů na otáčku konfigurovatelných přes NFC

    • plně konfigurovatelné bezdrátově přes NFC
    • volitelný výstup TTL nebo HTL
    • volitelné rozlišení 1 až 16 384 pulzů/otáčku
    • stupeň krytí IP67, na hřídeli IP65 nebo IP67/IP69K
    • vysoké přípustné zatížení hřídele do 300 N
    • ochrana proti zkratu a přepólování při 4,75 až 32 V DC

    Společnost Wachendorff Automation GmbH & Co. KG představuje unikátní a inovativní konfigurovatelné enkodéry WDGN, první svého druhů na světě, které lze bezdrátově konfigurovat přes technologii NFC. Pokud si nejste jistí, jaké rozlišení, resp. kolik pulzů na otáčku potřebuje vaše aplikace, enkodér WDGN nabízí nezbytnou flexibilitu pro testování optimálního nastavení.

    Díky jednoduché bezplatné aplikaci máte možnost rychle a intuitivně přizpůsobit enkodér pro vaše použití. Vytvořené konfigurace lze ukládat pod různými názvy a kdykoli je znovu načíst a přenést do jiného enkodéru. Po zadání PINu si můžete konfiguraci kdykoliv přečíst, uložit, sdílet a dále používat pro další enkodéry. Pro bezpečnost je použito principu PIN a PUK, jako u vaší SIM karty mobilního operátora. Technologie NFC nevyžaduje připojení k internetu a pracuje just-in-time. V okamžiku tak nastavíte požadované hodnoty parametrů, veškerá konfigurace probíhá bezkontaktně a bez napájení.

    Konfigurovatelné inkrementální enkodéry WDGN s přírubami Ø36 mm

    Konfigurovatelné inkrementální enkodéry WDGN s přírubami Ø36 mm

    Konfigurovatelné inkrementální enkodéry WDGN s přírubami Ø58 mm

    Konfigurovatelné inkrementální enkodéry WDGN s přírubami Ø58 mm

    Speciální požadavky, žádný problém

    Máte velmi speciální požadavky a potřebujete například 3 kanály, ale každý kanál by měl mít jiný počet pulzů? To není pro enkodér WDGN žádný problém. Pro tyto případy je tu verze výbavy Advance.

    Oproti výbavě Basic, což je standardní inkrementální enkodér s kanály A, B, N a jejich invertovanými protějšky, kde kanály A a B mají stejný počet pulzů, můžete u verze Advance konfigurovat každý kanál individuálně. K dispozici jsou dokonce 4 kanály s odpovídajícími invertovanými výstupy.

    Bezpečnost má nejvyšší prioritu

    Zvláštní pozornost byla věnována bezpečnosti dat. Všechna data přenášená prostřednictvím NFC jsou šifrována. Bez správného hesla není možná neoprávněná konfigurace enkodéru. Po přenosu dat vždy uživatel obdrží potvrzení, že přenos proběhl v pořádku.

    Vaše výhody

    Jste výrobcem strojů a vaše stroje mají různé požadavky na inkrementální snímače?

    Máte-li enkodér WDGN na skladě, individuálně jej nakonfigurujete během uvedení do provozu nebo montáže. Tento enkodér tak může sloužit jako ideální náhradní díl, zjednodušuje logistiku a skladové hospodářství. Jste ve fázi vývoje a nejste si jisti, s jakým počtem pulzů bude váš stroj perfektně pracovat? Enkodér WDGN Vám poskytuje přesně tu správnou flexibilitu pro optimální nastavení Vašeho stroje. Jakmile máte Vaši aplikaci odladěnou, můžete enkodér WDGN nahradit klasickým inkrementálním enkodérem WDGP bez NFC antény, pracující se stejnou technologií a Vámi vybraným počtem pulzů.

    S naším enkodérem WDGN a nainstalovanou bezplatnou aplikací už nikdy nebudete řešit špatný počet pulzů.

    Co lze přes NFC konfigurovat?

    Výbava BASIC (BAS)

    • kanály ABN a invertované protějšky
    • volitelný výstup TTL nebo HTL
    • volitelné rozlišení 1 až 16 384 pulzů/otáčku

    Výbava ADVANCE (ADV)

    • kanály ABN+CH4 a invertované protějšky
    • volitelný výstup TTL nebo HTL
    • volitelné rozlišení 1 až 16 384 pulzů/otáčku
    • individuální nastavení pro každý kanál
    • nastavení nulového pulzu přes NFC nebo vstup
    • nastavitelná šířka a poloha pulzů

    Enkodéry WDGN Vám nabízí velmi vysoké rozlišení až 16 384 pulzů/otáčku v kompaktním provedení přírub od 36 mm. To znamená, že vysoce přesná měření lze realizovat na nejmenším instalačním prostoru.

    Kompaktní design a robustní pouzdro z nerezové oceli dávají enkodérům v závislosti na typu vysoký stupeň krytí IP67, na hřídeli IP65 nebo IP67+IP69K. Široký rozsah napájení od 4,75 V DC do 32 V DC splňuje veškeré požadavky včetně ochrany proti zkratu a přepólování. V závislosti na provedení enkodéru je možné zatížení hřídele až do 300 N. Tyto enkodéry lze dodat jak s plnou, tak dutou hřídelí s typickými běžně používanými průměry přírub 36 mm a 58 mm.

    Inkrementální enkodéry WDGN jsou založeny na patentované technologii magnetických snímačů s nejvyšší přesností a rozlišením. Široký rozsah provozních teplot od -40 °C do +85 °C a vysoká odolnost vůči dalším vlivům prostředí, jako jsou vibrace a rázy, ukazují, že byly vyvinuty také pro použití do náročných podmínek.

    Enkodéry WDGN jsou dodávány se všemi standardními konektory nebo typicky s 2 m kabelem, radiálně nebo axiálně orientovaným výstupem a jsou optimálně přizpůsobeny podmínkám montáže.

    Kompakt 36 mm

    WDGN 36A06XXBASSC8

    Konfigurovatelný enkodér WDGN 36A (Kompakt)příruba: Ø 36 mm / hřídel: Ø 6 mm
    připojení: konektor M12x1 (8-pin)

    konfigurovatelné přes NFC:
    počet pulzů na otáčku od 1 do 16 384
    kanály A, B, N + invertované
    výstup HTL/TTL

    Basic 58 mm

    WDGN 58B10XXBASSC8

    Konfigurovatelný enkodér WDGN 58B (Basic)příruba: Ø 58 mm / hřídel: Ø 10 mm
    připojení: konektor M12x1 (8-pin)

    konfigurovatelné přes NFC:
    počet pulzů na otáčku od 1 do 16 384
    kanály A, B, N + invertované
    výstup HTL/TTL

    Advance 58 mm

    WDGN 58B10XXADVSC12

    Konfigurovatelný enkodér WDGN 58B (Advance)příruba: Ø 58 mm / hřídel: Ø 10 mm
    připojení: konektor M12x1 (12-pin)

    konfigurovatelné přes NFC:
    počet pulzů na otáčku od 1 do 16 384
    kanály A, B, N a CH4 + invertované
    výstup HTL/TTL
    individuální počet pulzů pro každý kanál
    nastavení nulového pulzu
    nastavení šířky a pozice pulzů

    Autor článku: Petr Nečas - D-Ex Instruments, s.r.o.

    Kam dál?

    Můžete si přečíst související články Kompaktní enkodér pro těžký provoz s krytím IP67+IP69K, Inkrementální snímače WDGP s volně definovatelným počtem pulzů, nebo se podívat na naše další články, případně si projít kategorii související s tímto článkem (Měření polohy, otáček, délek a úhlů natočení), nebo si prohlédnout relevantní produkty (Inkrementální enkodéry WDGN konfigurovatelné přes NFC, Enkodéry s měřicím kolečkem LMS (pro měření délek)). Bližší informace a výpis všech výrobků najdete na stránkách výrobce Wachendorff Automation.

    Pokud budete potřebovat více informací, nebo byste nám rádi něco sdělili, neváhejte kontaktovat přímo našeho specialistu, ať už přes formulář, nebo emailem.


    Novinky