Inkrementální snímače WDGP s volně definovatelným počtem pulzů

logo D-Ex info@dex.cz | +420 541 423 211
  • Inkrementální snímače WDGP s volně definovatelným počtem pulzů

    Hledáte kompaktní inkrementální enkodér s vysokým rozlišením nebo s „bláznivým“ počtem pulzů na otáčku? Pak jste právě našli ten správný produkt.

    Inkrementální enkodér WDGP 36 mm

    Průměr 36 mm a až 16 384 pulzů na otáčku

    • volitelný počet pulzů od 1 až do 16 384 ppr
    • stupeň krytí IP67 pro pouzdro i hřídel
    • vysoké přípustné zatížení hřídele až 220 N
    • vysoká výstupní frekvence až 1 MHz
    • nastavitelný nulový pulz
    • ochrana proti přepólování a zkratu

    Nová řada inkrementálních enkodérů WDGP nabízí zákazníkovi velmi vysoké rozlišení až 16 384 ppr při zachování maximální kompaktnosti pouzdra, které má průměr pouze 36 mm (k dispozici jsou samozřejmě i varianty v kvaziprůmyslovém standardu 58 mm). To znamená, že vysoce přesná měření lze realizovat v nejmenším instalačním prostoru. Enkodéry série WDGP mohou být dodávány s libovolným počtem pulzů od 1 do 16 384 ppr včetně nulového pulzu. Ten lze libovolně nastavit. Výstup enkodérů je možný v HTL nebo TTL s frekvencí až 1 MHz se signály ABN a jejich invertovanými protějšky.

    Robustní pouzdro z nerezové oceli a dobře zvolený design dodávají enkodéru vysoký stupeň krytí IP67, pro hřídel pak IP65. Enkodéry lze dodat také kompletně se stupněm krytí IP67 prostřednictvím volitelného těsnicího kroužku hřídele. Enkodéry lze napájet v širokém rozsahu napětí od 4,75 VDC do 32 VDC, přičemž jsou vždy chráněny proti přepólování a zkratům.

    V závislosti na typu produktu je možné zatížení hřídele až 220 N. Tyto enkodéry lze dodat jak s plnou, tak dutou hřídelí s typickými běžně používanými průměry přírub 36 mm a 58 mm. Inkrementální enkodéry WDGP pracují na magnetickém principu a jejich technologie je založena na čtyřech Hallových senzorech použitých společně s patentovaným výpočtovým algoritmem, který vypočítává magnetické pole generované diametrálně děleným magnetem namontovaným na čele hřídele enkodéru. Jedná se o bezkontaktní technologii, je tedy bez opotřebení a pohyblivých částic jako jsou např. ozubená kola, přičemž si zachovává nejvyšší přesnost a rozlišení. Jedná se vyladěné měřicí systémy, které kombinují přesnou mechaniku, efektivní technologii senzorů a vysoce výkonnou elektroniku.

    Encoder-WDGP-Serie-01

    Inkrementální enkodéry WDGP s přírubami Ø36 mm

    Encoder-WDGP-Serie-02

    Inkrementální enkodéry WDGP s přírubami Ø58 mm

    Široký rozsah provozních teplot od -40 °C do +85 °C a vysoká odolnost vůči dalším vlivům prostředí, jako jsou vibrace a rázy, ukazují, že byly vyvinuty také pro použití do náročných podmínek. Inkrementální snímače WDGP jsou dodávány se všemi standardními konektory nebo s typicky 2 m kabelem, radiálně nebo axiálně orientovaným výstupem a jsou optimálně přizpůsobeny podmínkám montáže.

    Naši zákazníci tak dostávají velmi robustní a kompaktní inkrementální enkodér s vysokým rozlišením. Typické aplikace použití jsou větrné turbíny, skladovací stroje, zakladače, automaticky naváděná vozidla, stroje na výrobu potravin, nápojů a balení, značení, etiketování a tisk.

    Autor článku: Petr Nečas - D-Ex Instruments, s.r.o.

    Kam dál?

    Můžete si přečíst související články Ultrakompaktní a robustní systém pro měření délky LMSCA, Světová inovace... Enkodér konfigurovatelný přes NFC, Kompaktní enkodér pro těžký provoz s krytím IP67+IP69K, nebo se podívat na naše další články, případně si projít kategorii související s tímto článkem (Měření polohy, otáček, délek a úhlů natočení), nebo si prohlédnout relevantní produkty (Inkrementální enkodéry WDG, WDGI a WDGP s hřídelí, Inkrementální enkodéry WDG, WDGI a WDGP s dutou hřídelí). Bližší informace a výpis všech výrobků najdete na stránkách výrobce Wachendorff Automation.

    Pokud budete potřebovat více informací, nebo byste nám rádi něco sdělili, neváhejte kontaktovat přímo našeho specialistu, ať už přes formulář, nebo emailem.


    Novinky