Měření kyslíku v obalech výrobků
Bakterii, které jsou přítomné v přirozeném okolí člověka způsobují stejně jako kyslík ve vzduchu, že potravinářské zboží se po výrobě začne rozkládat (kazit se). Abychom prodloužili možnou dobu spotřeby, potraviny či jiné biologické látky zbavujeme přítomnosti bakterií (sterilizace, zamrazení, nakládání do lihu a pod), případně snižujeme množství kyslíku (balení v ochranné atmosféře, snížení kyslíku ve skladech, či snižování kyslíku v skleněných či plastových obalech.
Firma Tec Sence vyvinula speciální tištěný terč, který je možno umístit dovnitř obalů, tak aby se jeho osvitem přes průhledný obal dalo zjistit přítomnost kyslíku v obalu, aniž by se tento obal musel poškodit. Touto technologií je možno prodloužit limitovanou spotřebu potravin umístěnou v těchto obalech, neboť zajištění těsnosti vždy není 100% a touto technologií je možno zajistit vyřazení těch potravin zabalených v obalech, které se z důvodu přítomnosti kyslíku již začaly kazit.